Çiçek'in Efsane Kurabiyeleri

27-05-2022 20:59
Çiçek'in Efsane Kurabiyeleri
Gurbetçi dedelerimiz 1800’lerin sonlarında çalışmak için gittikleri Rusya’da mesleğin en ince ayrıntılarını da öğrenerek ülkemize döndüler. Sonrasında gerek Karadeniz’de, gerekse İstanbul’da hem pastacılık, hem de fırıncılık yaparak ekmeklerini kazandılar.

 

Biz de 1980’lerin başından beri gidi geldiğimiz, tutkunu olduğumuz Bozcaada’da 2000’lerin başında Çiçek Ekmek Fırını açarak ticarete başladık. Dedelerimizin mirasıyla, Bozcaadalı Rumlar’ın mirasını birleştirip dört çeşit kurabiyeyi adalılara ve adayı ziyarete gelen misafirlerimize sunduk.

Bu kurabiyeleri uzun uğraşlar ve denemeler sonunda, geçmişten kalan reçeteleri ve tarifleri derleyerek bu hale getirdik. İşte Çiçek’in çok beğenilen kurabiyeleri!

Damak Çatlatan ( Çatlak Kurabiye)

Kendi geliştirdiğimiz ve müşterilerimizin beğenisine sunduğumuz Damak Çatlatan (Çatlak Kurabiye) içerisinde un ve yağ olmayan, doğal kakao ile ürettiğimiz özel ürünlerimizden. Zamanla oldukça popüler olan ve adeta adı Bozcaada ile anılmaya başlayan ürünümüze olan ilgiden dolayı tüm dostlarımıza teşekkürler...



Bozcaada Bademlisi (Sofia Badem)

Sofia Nine'nin tarifiyle yaptigimiz Bozcaada Bademlisi’ni  Bozcaada Çiçek Fırın farkı olarak müşterilerimizle buluşturduk. Sıcak bir ev ortamında hazırladığımız bütün ürünlerimiz gibi, Bozcaada Bademlisi'ni hazırlarken Sofia Nine'nin tarifini bizlere ulaştıran,  yapım aşamasında bizimle beraber çalışmalara katılan akrabaları Sayın Atina Savaidis, Sayın Antula Arvanitoğlu, Sayın Vasiliki Buğday ve Sayın Pelayi Pişirici hanıma yürekten teşekkürler.



Hacı Tahir Badem Lokumu

"Eski Tarif, Yeni Sunum" 

Çamlıhemşi’nden çalişmak için gittikleri Çarlık Rusyası’ndan memlekete döndükten sonra da Pastacılık ve Fırıncılık mesleğini sürdüren ve bizlere emanet eden büyük dedelerimizden Haci Tahir Efendi’nin adını yaşatmak için, bizim elimizde bulunan çok eski bu tarifi güncelleyerek üretim programımıza dahil edip sofralarınıza ulaştırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Ata mirası bu mesleğimizi sürekli zirvede tutarak ve yeni lezzetlerle siz değerli müşterilerimizi buluşturabilmek için çalışmalarımıza devam etmekteyiz.



Tenedos Kurabiyesi (Damla Sakızlı Bademli Kurabiye)

"Geçmişten Gelen Lezzet" 

Bozcaada'da yaşayan Rum vatandaşlarımızın yıllar öncesinde (150 yıla dayanır) kendi evlerindeki mutfaklarında özel günler için yaptıkları Damla Sakızlı Bademli Kurabiye’yi, biz Çiçek Ekmek ve Pasta Fırını olarak Rum komşularımızla görüşüp tarifler ve reçeteler alarak beraberce deneme üretimleri yapıp 2005 yılında değerli müşterilerimizin beğenisine sunmak için üretim planımıza almış olduk. Kısa zaman içerisinde Bozcaada’nın ‘kaybolan lezzetleri’ arasından çıkartılıp ‘geleneksel lezzetleri’ arasında yerini alan bu kurabiyenin, ortaya çıkartılması aşamasında bizlere yardımcı olan ve konuyla ilgili bildiklerini bizimle paylaşan komşularımız Sayın Pelayia Pişirici, Sayın Vasiliki Buğday, Sayın Atina Savaidis ve Sayın Antula Arvanitoğlu hanıma teşekkür ediyoruz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.