Tenodos Kurabiyesi'nin Hikâyesi

23-05-2022 23:09
Tenodos Kurabiyesi'nin Hikâyesi
Amacımız, geleneksel Türk mutfağına hitap eden ekmek çeşitleri, çörek, kurabiye ve pasta çeşitlerinin yanı sıra farklı kültürlerin ortak yaşamı düşüncesinden yola çıkarak, Bozcaada’ya özgü Rum mutfağının özelliklerini taşıyan ve kaybolmuş lezzetleri de kaynağından araştırıp, geliştirip gün ışığına çıkarıp, üretim programına dahil ederek sofralara ulaştırmak.

 

Bozcaada’da yaşayan Rum vatandaşlarımızın 150 seneyi aşkın mazisi olan ve özel günlerinde evlerinde yaptıkları “Damla Sakızlı Bademli Kurabiye”yi, Çiçek Fırın olarak Rum komşularımızla görüşüp, kendilerinden tarifler ve reçeteler alarak beraberce deneme üretimleri yaptık. Bu denemeler sonrasında da 2005 yılında ilk kez müşterilerimizin beğenisine sunduk.

Kısa zaman içerisinde Bozcaada’nın kaybolan lezzetleri arasından çıkartıp “geleneksel lezzetleri” arasında yerini almasına olanak sağladık.

 

Bu kurabiyenin misafirlerimizle buluşması ve ortaya çıakrtılması noktasında bizlere yardımcı olan, konuyla ilgili bilgilerini bizimle paylaşan komlularımız Sayın Pelayi Pişirici, Sayın Vasiliki Buğday, Sayın Atina Savaidis ve Sayın Antula Arnavitoğlu’na sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

 

Tenedos’tan Bozcaada’ya, geçmişten günümüze uzanan bu lezzet Bozcaada’nın en önemli lezzetlerinden biri haline geldi. Bu vesileyle sonsuz bir gurur taşıdığımızı da belirtmeliyiz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.