Yeşim Mutlu'yla Keyifli Bir Röportaj

04-05-2022 19:42
Yeşim Mutlu'yla Keyifli Bir Röportaj

 YSM için Bozcaada’nın yeri başka bambaşka.. Malumunuz Çanakkaleliyim. Ve Adaya ait ilk hatırladığım zamanlar her zaman söylediğim gibi 6 yaş civarım. Ayazma’da babam denize atıyor yüzmeyi öğreniyorum. Çocuk anılarımdan fırlayan bir kare. Sonrasında da geçen yıllar, bin bir anı.. Her yıl çağırıyor beni. Ruhum çok zaman orada kalıyor. Her yaz kavuştuğum an tarifsiz bir sevinç kaplar içimi, ayrılırken de buruk bir acı. Nasıl tarif edeyim ki hayatımın bir döneminde yeniden mutlaka orada yaşayacağım dediğim toprakları.

 

Her sene elbette döneceğim diye veda ettiğim tek yer..Yani benim için vazgeçilmez. Ki hayatta vazgeçilmez yok derim. Ama Bozcaada bu vazgeçilmezlerin çok ötesinde. Son demlerde de öyle yerler var ki her yıl olmazsa olmazların başında gelen. İşte bunlardan en sevileni, en lezzetlisi ve tadına doyulmayanı “Çiçek Pastanesi” Biz Ada’da kaldığımız yıllarda şu an Çiçek Pastanesi’nin olduğu yer kütüphaneydi. Yapı böyle güzel elden geçirilmiş ve çiçeklenmiş halde değildi. Ama kitaplar ve şiirler şimdi her yerde.

 

Çiçek Pastanesi’nin açıldığı günlerden bu yana her yıl mutlaka orada zaman geçiriyoruz. Bu bizim için artık ritüel. Bugün size bu muazzam yeri anlatmak istedim. Çiçek Pastanesinin sahibi Tahir Günday’a sordum o cevapladı sağ olsun var olsun ???? İphone ile de fotoğraf işini hallettik. Size sadece okumak ve yolunuz düşerse Bozcaada’ya uğramak ve benden selam söylemek kalıyor.

Yeşim Mutlu: Bozcaada’da 2004 yılından bu yana “Çiçek Pastanesi” rüzgarı esiyor. Kimdir, kimlerdendir, hikayesi nedir Çiçek Pastanesi’nin?

 

 

 

Tahir Günday: 1981 yılında Bozcaada’ya gezi amaçlı gelişimiz ada hayranlığına dönüştü ve yaz tatillerimizi burada geçirmeye başladık. Ada’ya yerleşme nedenlerimizden biri de mesleki deneyim ve bilgi birikimimizi yatırıma dönüştürüp kaliteli hizmet vermeyi amaçlamamızdandır.

 

 

 

Gurbetçi olan dedelerimiz, Rize Çamlıhemşin’den çalışmak için gittikleri Çarlık Rusya’sında işletme sahibi olarak devam ettirdikleri mesleklerini, Ekim 1917 ihtilalinden sonra mal varlıklarının bir kısmını orada bırakarak Türkiye’ye dönmüşlerdir. Yurda döndükten sonra farklı yerlerde farklı işletmeler açarak uzun yıllar sürdürdükleri çalışmaları neticesinde meslekte saygın bir yer edinmeyi başarmışlardır…

 

 

 

Çiçek Pastanesi olarak bizlerde bu zincirin bir halkasıyız. Ata mesleğimizin 4. kuşak temsilcisi olmanın gururunu yaşarken en iyi şekilde hizmet verebilmenin heyacanını sürekli olarak içimizde hissetmekteyiz…

 

 

 

Artık tercih edilen bir marka olan Bozcaada Çiçek Ekmek ve Pasta Fırını, doğal lezzetleri bozmadan geleneksel Türk mutfağına hitap ederken, “Farklı Kültürlerin Ortak Yaşamı” düşüncesinden yola çıkarak Bozacaada’ya özgü Rum mutfağının özelliklerini taşıyan ve kaybolmuş lezzetleri de kaynağından araştırıp,geliştirip gün ışığına çıkartıp üretim proğramı dahil edip sofralara ulaştırmaktadır.

 

 

 

Çanakkale’nin en güzel tatil beldesi olan Bozcaada’da “Çiçek Fırın”, “Çiçek Pastanesi” olarak hem değişik ürün yelpazesiyle hem de küçük ama sıcak bir ev atmosferi sunan işletmemiz günün her saatinde hizmet vermektedir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.